I pražáci jsou sociálně citliví

03.02.2013 20:48

Viděl jsem to už několikrát a celkem mě to přesvědčilo o tom, že průměrný Pražák je průměrnému Vidlákovi podobný víc, než by si jeden myslel. Asi znáte pořad "Na stojáka" s herečkou Ivou Pazderkovou, která tam hraje blbou blondýnu. Kdo to neznáte, podívejte se na Youtube. 

V jednom z dílů - nadpis to má "Blondýna veřejnosprávní" si Iva Pazderková dělá legraci ze současné vlády. Publikum tleská, směje se a to až do chvíle, kdy herečka prohlásí, že "chudý jsou chudý proto, že nikdy nic nedokázali a nemocní brzy chcípnou, tak proč jim vadí zvýšení poplatku u doktora na padesát korun.

Pořad má být plný humoru, řekne se tam lecjaké ostřejší slovo, celé Pazderkové vystoupení se dá chápat v humorné nadsázce, ale kupodivu, ani na pražácké publikum to nezabralo a to ticho zaskočilo i hlavní protagonistku.

Jako Vidlák bych se vůbec nepodivil, kdyby se pražáci smáli jak zjednaní, ale oni ne. Zkrátka i v Praze se chápe, že z chudoby a nemocných se takhle legrace nedělá. Bylo to pro mě moc příjemné zjištění. Zdá se, že i v Praze bude sociální cítění obdobné, jako všude jinde. Zdá se, že i s Pražáky se půjde případně dohodnout na normální podobě společnosti. Zdá se,že Praha volí jinak opravdu jen proto, že tam ta chudoba (zatím)není tolik vidět a není zase takový problém tam (zatím) sehnat práci.

Ovšem současný i minulé magistráty pracovaly a pracují na tom, aby i Pražák poznal co je nouze a tak se dá čekat, že se volby od voleb bude i Praha podobat zbytku republiky a třeba si za dvacet let ani nevzpomeneme, že tam před každými volbami jančili a nikdo z Vidlákova to nechápal.