Všimli jste si?

13.06.2013 19:50

Tak nám policie zadržela premiérovu milenku, nějaké bývalé poslance, pak současné úředníky úřadu vlády, proběhli pár firem, posbírala nějaké papaláše a na tiskovce prakticky nic neřekla. 

Premiér svolává bezpečnostní radu státu, politické strany svolávají grémia, prezident si zve premiéra a šéfa policie na schůzku. Předsedkyně sněmovny se rozčiluje v přímém přenosu. Média spekulují a řeší, kdo, co, komu a proč. 

Stojím tu a nestačím se divit. Ještě se neví vůbec nic. Neví se, kdo je zloděj, kdo je svědek. Neví se, po kom vlastně policajti jdou, kromě divadýlka se zakuklenci není k dispozici jediná informace. 

Čtu si komentáře pod články a cítím tu veliké nahromaděné  a dlouho potlačované uspokojení, že konečně na tuhle vládu došlo. Ještě se vůbec nic neví, ale v očích tohoto národa je už vláda i s premíérem odsouzena. Už je v jejich očích potvrzeno, že jsou vinni.

Tak neoblíbení jsou. Tak strašně je tu nikdo nemá rád. Tak moc si všechny proti sobě poštvali.  I kdyby se nakrásně ukázalo, že policie nic v ruce nemá, i kdyby byli všichni nakrásně bez poskvrnky, už jim to nikdo neuvěří. 

Možná to ještě do řádných voleb doklepou, ale tohle jim nikdo neodpáře a bude to jen horší a horší. vůbec nezáleží na tom, co doopravdy udělali, v očích veřejnosti jsou vinni a nikdo jim to neodpáře. Možná se jim podaří podplatit soudce, možná si zplatí dobré právníky, možná třeba fakt nic neprovedli, ale tímto jejich politická kariéra skončila. 

Já už jsem jenom zvědavý,kdo první z jejich bývalých kamarádů to pochopí a potopí je. Protože, když to neudělá, sveze se s nimi.