Tohle není naše země

25.04.2013 20:32

Když si Hitler v roce 1939 obsadil tuhle zemičku a udělal z ní protektorát, koho by napadlo, že tím naše státnost asi definitivně končí.
Válka skončila a zachránili nás cizí vojáci s několika našinci, které pak pro jistotu z půlky pozavírali. A začali si zavádět svoje pořádky. A sotva jsme o dvacet let později zkusili udělat něco opravdu českého, hned na nás poslali tanky. Tak jsme si zase dvacet let počkali a zkusili to v roce 1989. A jak nám to dopadlo?
Z Československa jsme udělali státy dva. Ten náš jsme hned zapojili do nových struktur, které se tady rády všeho chopily. Český majetek se prodal do ciziny a když se někdo doma ozval, že ten zahraniční kapitalismus není to pravé ořechové, hned se našlo dost křiklounů, kteří v tom viděli div ne svatokrádež.
České ideály, české tradice, český přístup k práci i k morálce, to nám všechno sebrali hned na začátku a ukázali nám po ruských ty americké evropské a finanční ideály. České si prej můžeme strčit za klobouk.
Sice jsme přestali být za osvobození vděční jedněm, ale začali jsme hned být vděčni druhým a sotva jsme se z jednoho vojenského paktu vyvázali, nechali jsme se zatáhnout do druhého (Zdeňku Svěráku, ty spoty o NATO ti nikdy nezapomenu).
Co se neprodalo, to se vytunelovalo a jen výjimečně na naší české hroudě stojí český podnik v českém vlastnictví. Nepatří nám Plzeňské pivo, nepatří nám Škodovka, nepatří nám doly. Nepatří nám Zentiva ani OKD, nepatří nám ETA ani Tesla. Nepatří nám ČKD (vlastně to už neexistuje).
Říkali nám, že je dobré, když přijde globální kapitál a nezáleží na tom, kdo je vlastníkem. Českému človíčkovi už patří jen ti zkorumpovaní politici, co právě tomu globálnímu kapitálu poklonkují ještě víc než kdysi Habsburkům.
Už u nás skupují i půdu i domy, nepatří nám vodárny, ani kanalizace. Poslední velký podnik je ČEZ, který je sám víc státem než celý parlament a vláda.
Divíte se lhostejnosti lidí? To už není naše země, patří Němcům a Rakušanům. To už nejsou naše podniky, ty patří nadnárodnímu kapitálu, už tu neteče naše voda, nemáme tu naše uhlí, ani ten uran v Dolní Rožínce už prý není náš.
Navíc nás přesvědčují, že naše jsou jen ty dluhy, které nadělali politici, kteří měli sedět za vlastizradu.
Proč by lidé nebyli lhostejní? Vždyť už jim sebrali pomalu všechno. Proč by měli bojovat za rakouské zemědělce, ruské oligarchy a americké manažery? Proč by měli bojovat za francouzské vodovody? Proč by se měli angažovat proti politikům, kteří vlastně také neslouží nám? Proč by se měli zasazovat a obětovat za stát, který už vlastně neexistuje?
Jsme bezprizorní masa vhodná tak akorát na robotu, kterou nikdo nechce dělat, protože už nejsme společnost, nejsme národ, nedržíme pohromadě, netáhnem za jeden provaz. A kdo by stál o to, přijít pro takovou sebranku o život? Kdo by stál o veřejnou angažovanost, kterou si pak ti nahoře rádi rozeberou a vytunelují?
V tomhle státě bude za chvíli pro každého jen jeden cíl - utéct pryč.
Vy všichni disidenti jste si mohli ušetřit práci. Zavřeli vás na dlouhé roky do basy, protože jste bojovali za národ, který vytuneloval a prodal sám sebe a ještě k tomu byl slyšet potlesk vlastních hujerů, kteří nám dodnes důležitě vykládají, jak je dobře, že jsme to udělali a ten zisk si mohlo probendit pár hlavounů. Už to, že jim za tyhle kecy nikdo nerozbije hubu, je známka toho, jak hluboko jsme klesli.
Jsem Vidlák a tak vám Češi říkám - nesnáším vás a nesnáším se.