Nikdo je neposlouchá, a je to tak správně

24.02.2013 19:38

Zase se rozjelo několik protestních akcí. Umělci bojují za peníze na kulturu a podepisují petice, brňáci za zachování galerie Wanieck (určitě jte o ní nikdy neslyšeli), hackeři protestují proti zákonům chránícím autorská práva, jihočeští a západočeští studenti proti komunistickým radním, no a doktoři jako obvykle protestují proti snížování péče a chtějí vyšší platy. Klasika. Nic zajímavého, pořád dokolečka ti stejní o to stejné. 

Dnes hodlám úplně opominout to, že většina těch dnešních protestujících při minulých volbách volili právě tento směr. Dnes jim nehodlám otloukat o hlavy, že nejprve mají číst politický program svého favorita a pak mu teprve hodit hlas. Dnes se jim nehodlám vysmívat, že si za svou situaci mohou sami, protože mají vážené profese a lidé na ně dají. Kdyby oni sami nevolili současnou vládu, třeba tam dnes vůbec nemusela být, nebo mohla vapadat úplně jinak a nemuseli poskakovat s transparenty na ulicích. Krajské, obecní i senátní volby mohly mít také jiný průběh. 

Dnes jich chci jen vzkázat, že se na to protestování mohou vykašlat. Možná se jim podařívyštípat z pozice radních učitelku, ale komunisti brzy nasadí takový kalibr, kterému budou nějaké kecy a hapeningy ukradené. Možná se jim podaří dosáhnout slibu, že dostanou víc peněz, ale stejně je nedostanou na dlouho. 

 

Jejich protesty valná část veřejnosti totiž nepodporuje a nebo o nich ani neví. Proč by je měli podporovat třeba důchodci, kterým vláda sebrala valorizaci a tihle všichni kývali moudře hlavami, že je to tak dobře? Proč by je měly podpořit matky samoživitelky - stát je začal šikanovat Skartou a oni zase kývali hlavami, že je třeba šetřit. Proč by je měli podpořit nezaměstnaní, když tihle protestující o nich řekli, že jsou to nemakačenkové a socky? 

Když jde o důchody, sociální dávky, když jde o pracovní místa, tak to je třeba držet hubu a nechat vládu vládnout. To jsou všichni jen lůza a socky. Ale když jde o jejich kulturu, jejich školství, jejich platy, to je má národ podpořit? Proč? Proč právě oni mají být vyňati z úsporného programu vlády? 

 

Chcete mít podporu vážení studenti, umělci a doktoři? Běžte a během svých požadavků za radní, kulturu a platy také nadhoďte, že podporujete důchodce, postižené, nezaměstnané a samoživitelky. Pak máte šanci na nějakou podporu z řad veřejnosti. Pak se můžete ucházet o porozumění a soucit. Do té doby jděte do háje. Sami žádné pochopení pro neštěstí druhých nemáte, proč by měl mít někdo pochopení pro to vaše?