Schwarzenbergů je v téhle zemi asi víc

30.01.2013 20:59

Tož projíždím si tak facebook, koukám se po profilech a po známých a najednou narazím na profil jisté nejmenované uživatelky. Tato uživatelka má pod sebou dva příspěvky:

 

Na jednom z nich odkazuje na článek, který adoruje Karla schwarzenberga jako nejlepšího kandidáta na prezidenta, symbol slušnosti a poctivosti, který ať už jako kancléř, nebo jako ministr zahraničí pro tuto zemi tolik vykonal. A přidává, jak tohoto skvělého člověka bude volit. 

 

O kousek níž je příspěvek, kde dotyčná sděluje, že odmítla převzít S-kartu. Jo, je to maminka na mateřské, vdaná, zkrátka rodičovský příspěvek by jí měl chodit přes tu plastikovou kartičku. Moje žena už ji má také. Doteď nám to chodilo na účet, ale nebylo to ono. Teď je to mnohem lepší, teď nám stát ve své nekonečné starostlivosti zřídil druhý účet u České. Ale abychom se vrátili k tématu... tato paní se odmítla nechat buzerovat tou blbinou ohledně S-karty, odkázala tam ještě na jakýsi další článek o tom, jak je možné uživatele přes kartu sledovat, a zjištovat si nepřístojné údaje, atd, atd a celkem správně usoudila, že to stát jaksi přehnal. 

 

Já nevím, ale mám pocit, že Karlů Schwarzenbergů tu musí být víc. Jeden je dobroty barel, kandidát na prezidenta, který svou prohrou prohrál všem slušným lidem příštích pět let života, ten noblesní kníže za kterým je třeba jít do roztrhání těla. 

Druhý je ministr zahraničí a předseda strany TOP09, která zavedla naši S-kartu. Ano, máme tu nějakého jiného knížete, který neudělal nic proto, aby taková buzerace nevznikla, který nehnul prstem, aby občané nebyli sledováni. Naopak, když Drábek jako ministr šel od válu, dosadil tam druhou jedubabu, která ve stejné věci pokračuje nerušeně dál. Tento kníže je šéfem ministra Drábka i Mullerové, je místopředsedou vlády, je zkrátka úplně totálně u zdroje a stačilo by pár příkazů a celá věc by byla pod stolerm. 

 

Můžete někdo Vidlákovi vysvětlit, jak může jeden člověk v jedné chvíli, kousek po sobě, mít na svém profilu tyto dvě informace dohromady, aniž by se styděl až na půdu? Já bych chápal, kdyby ona uživatelka uznávala smysl s-karty a proto volila Karla. Také bych chápal, kdyby nechtěla s-kartu a proto pochopila, že Karel není zase takový dobroty barel. Dokonce bych zkousnul, kdyby ho s touto výtkou volila proti Zemanovi, ale promiňte, nedokážu vydejchat, jak se dají nevidět tak očividné souvislosti na jednom facebookovém profilu. V jednu chvíli knížete volím za svého tatíčka prezidenta a o několik dní dřív odmítám převzít s-kartu, která je dílem jeho lidí. Co jeho lidí - jeho podřízených, protože on je předseda. 

Teď sice vařím z vody, ale nedivil bych se, kdyby tato uživatelka měla vysokoškolský titul. Jestli ovšem vejška dokáže takto vygumovat vidění souvislostí první úrovně, tak se tedy raději budu doživotně rejpat v hlíně a kydat hnůj. 

 

 

PS. Jistě chápete, že uživatelce (a ono jich po republice možná bude i pár tisíc) nechci udělat ostudu, proto si její jméno nechám pro sebe.