Nebude mít nic...

23.06.2013 18:11

Nechci tvrdit, že jsem sežral všechnu moudrost světa, ale mám prostě nutkání se svěřit se svým tušením. Nemohu prostě přejít současný politický vývoj. ODS má premiéra v demisi, na místo nového nominuje Miroslavu Němcovou, toho času předsedkyni sněmovny.  Roztroubí to do všech médií a její koaliční bratři z TOP 09 namítnou, že je to sice hezká, skvělá a úžasná nominace, ale kdo se bude starat o sněmovnu? Ta přece nemůže zůstat bez velitele....

ODS sklapne krovky a opáčí, že by křeslo předsedkyně sněmovny mohla obsadit TOPka. Ta nanominuje Lagšádlovou, kterou nikdo pořádně nezná, a to především proto, že nikdy neřekla ani neudělala nic originálního.

Nemohu si pomoci, ale mám pocit, že zde dochází k nádherné boudě... Němcová ve snaze být premiérkou (viděl jsem, jak se na to třepe) pustí funkci, která je vlastně hned pod tou premiérskou. Je to jako pustit z hrsti holuba, protože na střeše sedí holub maličko tučnější. Navíc nejdřív se má volit nový předseda sněmovny a až potom bude nová vláda žádat o důvěru sněmovnu. Co když vláda důvěru nedostane? TOPka bude mít předsedu sněmovny, který je jedinou relevantní protiváhou prezidenta a ODS nebude mít nic...

 

Jsem zvědavý, co s tím udělá prezident. Nechá to tak daleko dojít a nebo to celé zařízne či rozlouskne jinak? Zatím to vypadá, že se ODS pokouší mermomocí vyřadit z české politické mapy.   Opět se ukazuje, že největším nepřítelem politické starny není její názorový protiproud, ale její názorové dvojče. Komunisti taky kdysi za největšího nepřítele považovali sociální demokracii, protože ta jim brala hlasy. Zdá se, že TOPka se také rozhodla, že od ODS už si voliče brát nenechá. 

 

Vůbec bych se nedivil, kdyby Zeman pokrčil rameny, jmenoval Němcovou premiérkou, protože se dohodl s TOPkou a až bude všechno připraveno, nechá ji se usmažit ve vlastním guláši.